Trampoline kopen? Kies de juiste maat!

Wanneer je een trampoline wilt aanschaffen is een van de meest gestelde vragen: Welke maat heb ik nodig? Het is een logische vraag, aangezien je wilt weten welke maat heb best bij je kind past. Een juiste maat is ongelooflijk belangrijk. Het voorkomt teleurstellingen, ongelukken en uiteraard kapotte trampoline. Wij geven jou hieronder  het beste advies om tot de juiste maat van je nieuwe trampoline te kunnen komen.

Als allereerst is het belangrijk om tot een trampoline te komen die in uw tuin of omgeving past. Meet de omgeving waar je de trampoline wilt plaatsen. Een veilige omgeving rondom de trampoline is ook zeer belangrijk want of je nou een juiste maat hebt of niet, er kunnen zich altijd onenigheden voordoen. De goede maat is de basis hiervoor, als deze te klein is zal er een grotere kans zijn op ongelukken bij het springen. Naast de ruimte is het ook goed om te kijken naar de leeftijd, zodat jij de juiste trampoline kiest voor jouw kind. Hieronder wordt een maatgids van de leeftijden aangegeven:

1 tot en met 3 jarigen
Mini-trampoline

4-jarigen
Mini-Trampoline / Trampoline 120 cm – 183 cm

5-Jarigen
Trampoline 120cm – 244cm

6-Jarigen
Trampoline 244 cm – 305 cm

7-Jarigen
Trampoline 244 cm – 305 cm

8-jarigen
Trampoline 244 cm – 366cm

9-jarigen
Trampoline 305m – 427cm

10-Jarigen
Trampoline 366cm – 427cm

11 & 12- Jarigen
Trampoline 366 cm – 488 cm

13-Jarigen en ouder
Trampoline 366 cm en hoger

Houd er dus rekening mee wie er gebruik gaat maken van de trampoline en hoe oud de kinderen zijn die de trampoline gaan gebruiken. Het is vaak het geval dat een jonger en lichter kind de trampoline opgaat met een ouder en zwaarder persoon, dit is in principe geen probleem, mits je de goede maat hebt. Je kunt zien dat er op verschillende leeftijden dezelfde maten trampolines gebruikt kunnen worden. Wij geven alleen maar een indicatie wat zal passen. Er moet dus ook rekening gehouden worden met hoeveel kinderen er gebruik zullen maken van de trampoline

Zoals eerder vermeld is het ook belangrijk om de omgeving te meten waar je de trampoline wilt plaatsen. Het gebeurd vaak dat je de grootste mogelijke trampoline wilt die op de bestemde positie past, dit raden wij niet aan. Wij raden je aan om een stapje terug te doen en een maat kleiner te nemen. Er zijn veel accessoires die erbij komen wanneer je een trampoline aanschaft die ruimte nemen, zoals een trap. De meest populaire maat van een trampoline is die met een diameter van 244 centimeter. De trampoline is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar en heeft een ondersteuning van ongeveer 75 kilogram, dus er kunnen ook meerdere kinderen op. In principe zijn trampolines voor alle leeftijden geschikt, daarom hebben wij ook hierboven een indicatie gegeven van de maten en leeftijden.

Dus, bij het kiezen van een trampoline zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Los van de maten is het belangrijk om omgevingsfactoren, leeftijd en het aantal personen mee te tellen. Het is belangrijk om een goede research te doen voordat je een trampoline aanschaft om zo teleurstellingen te voorkomen.

Related Post