Welke weegschaal kies jij?

Weegschaal kiezen

Als je net begint met sporten of als je al een ervaren sporter bent, je wil graag je vorderingen bijhouden. Een goede weegschaal kan je daarbij helpen. Ook als je alleen wilt afvallen of juist wilt aankomen, is een weegschaal voor jou het juiste hulpmiddel. Op fitnessapparaat.nl vindt je verschillende soorten weegschalen, zodat de weegschaal, die jij zoekt, er gegarandeerd tussen zit.

Gewicht meten

Met een weegschaal kun je allereerst natuurlijk je gewicht meten. Deze kun je gebruiken om in verhouding met je lichaamslengte je body mass index, ook wel BMI, uit te rekenen. Dit vertelt je of je een gezond gewicht hebt voor jouw lengte. Er zijn analoge weegschalen, maar die kunnen alleen je gewicht meten. Analoge weegschalen laten door middel van een wijzer zien wat jouw gewicht is, maar dit is meestal niet heel nauwkeurig af te lezen. Wil je je gewicht preciezer weten, kies dan voor een digitale weegschaal. Die geven je gewicht nauwkeuriger weer en kunnen vaak ook andere zaken meten.

Vetpercentage meten

Hoewel je gewicht en BMI best iets zeggen over je gezondheid, is gewicht niet altijd de beste graadmeter om je op te richten, als je slanker en fitter wilt worden. Zeker als je veel sport, zegt je gewicht niet alles. Door veel te sporten bouw je spieren op, vooral als je niet alleen cardiotraining, maar ook veel krachttraining doet. Door deze spieropbouw kun je zwaarder worden. Om te voorkomen dat je daardoor gedemotiveerd raakt, is het verstandig om je vetpercentage meten. Diverse weegschalen bieden de mogelijkheid om zowel je gewicht als je vetpercentage meten.

Tanita BC-543

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Tanita BC-543 weegschaal? Dit is een mooie weegschaal met een strakke, moderne uitstraling door de bovenkant van glas. Met deze weegschaal kun je niet alleen je gewicht meten, maar ook je spiermassa, je vetpercentage en nog vele andere waarden. Door de duidelijke knoppen en grote display kun je goed de gemeten waardes aflezen.

Smart weegschaal

Als je je vorderingen echt goed bij wilt kunnen houden, kun je ook denken aan een zogenaamde Smart weegschaal. Dit is een weegschaal, die je kunt koppelen aan een app, zodat je niet meer zelf je gewicht van de vorige week hoeft te onthouden, maar in een oogopslag kunt, zien hoe je er nu voor staat.

Omron Viva Smart

Kijk eens naar de Viva Smart Weegschaal van Omron. Deze weegschaal meet uiteraard je gewicht, maar ook je lichaamsvet, skeletspiermassa en nog meer. Als je de weegschaal aan de Omron Connect app koppelt, kun je al deze gegevens direct op je smartphone bekijken en vergelijken met de voorgaande periode. En met andere producten van Omron, bijvoorbeeld een bloeddrukmeter, die ook gekoppeld kunnen worden aan de app, kun je alle meetgegevens over je gezondheid nog beter in de gaten houden.

Voor ieder wat wils

Bij fitnessapparaat.nl vind je veel verschillende weegschalen. Voor elk wat wils, dus ook voor jou. Er zijn weegschalen in verschillende kleuren, wit, zwart en zelf groen, of weegschalen van glas. Zo is er altijd een weegschaal, die bij jou smaak past. Of je nu een simpele, niet al te dure weegschaal zoekt of juist een geavanceerde weegschaal, die alles meet wat je wilt weten, je vindt ze hier.

Related Post