Lifting Straps van Gorilla Wear voor beter gewichtheffen

Lifting straps

Mensen doen allerlei oefeningen om fit en gezond te blijven. Fit blijven is een van de voornaamste redenen waarom mensen aan fitness doen. Daarnaast willen anderen weer spiermassa opbouwen. Een populair onderdeel om spiermassa op te bouwen is door middel van gewichtheffen. Hierdoor kun je in een korte tijd je spieren opbouwen. Het is alleen wel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd om te voorkomen dat je lichaam beschadigd raakt. Spieren zijn kwetsbaar als het gaat om het dragen van zware gewichten. Met de Gorilla Wear lifting straps kun je ervoor zorgen dat je op de juiste manier kan gewichtheffen. Deze straps zijn er speciaal voor ontwikkeld om je polsen en je spieren de juiste ondersteuning te geven tijdens het gewichtheffen en ervoor te zorgen dat je spieren niet zo snel overbelast raken. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor zowel mannen als vrouwen, omdat ze meteen de juiste pasvorm aannemen.

De kenmerken van de Gorilla Wear Lifting straps

Je zou niet direct zeggen dat de straps de meest ideale middelen zijn waarmee je het gewichtheffen goed kan uitoefen. Dit, omdat de straps er vrij simpel uitzien. Maar het beeld zal veranderen als je eens goed naar de details kijkt. Neem bijvoorbeeld de stiksels die verwerkt zijn in de straps. Deze zijn extra breed en stevig, waardoor de straps niet zo snel beshadigd raken en goed bestand ze tegen de wrijving van de gewichten. Daarnaast valt ook de kleur op. De straps zijn neutraal van kleur. Er is gebruik gemaakt van de kleuren rood en zwart. Hierdoor zien de straps er stoer uit en kunnen ze goed worden gecombineerd met sportkleding in verschillende soorten kleuren. De straps zijn extra lang. Met een lengte van ruim 56 centimeter kan de strap meerdere keren worden omgewikkeld om de handen en om de pols waardoor er meer grip gecreëerd kan worden. Daarnaast zijn de straps ruim vier centimeter breed. Ook dit draagt mee aan de stevigheid en aan het comfort van de straps. Tot slot zijn de straps 0.5 centimeter dik, en dit zorgt voor de juiste ondersteuning tijden het gewichtheffen. Deze ondersteuning wordt voornamelijk geboden aan de polsen, maar als de straps goed omgewikkeld worden, zullen deze ook de juiste ondersteuning bieden aan de rest van de arm en aan de spieren van de handen.

Het doel van de Gorilla Wear lifting straps

Tijdens het gewichtheffen krijg je veel te maken met een enorme druk op de spieren van de armen, van de polsen en van de handen. Het is natuurlijk goed dat je de spieren van je armen en van je borst zal versterken door middel van het gewichtheffen, maar het is niet goed als je hiermee de pols spieren beschadigd. Je hebt er namelijk wel kans op dat je deze spiergroepen slijt als je niet op de juiste manier aan de slag gaat met je training. De lifting straps van het merk Gorilla kunnen je hierbij een uitstekende ondersteuning geven. Door middel van deze straps worden je spieren in de polsen en in de onderarmen wat minder belast. Daarnaast krijg je ook geen last meer van het verliezen van grip op de gewichten. De straps zorgen er namelijk voor dat grip wordt bevorderd. Op deze manier kun je je meer focussen op de technieken die je tijdens het gewichtheffen moet gebruiken. Een ander doel van de straps is dat deze zorgen voor comfort tijdens het sporten. Losstaand van het feit dat ze voordelen hebben voor de spieren, ervaar je lichamelijk ook meer comfort tijdens het sporten.

Gewichtheffen gaat veel beter!

Ik ben een fanatieke sporter en gewichtheffen is me niet vreemd. Helaas zijn de pijnen bij mijn polsen tijdens het gewichtheffen me ook niet vreemd. Ik keek wat rond op Gorillawear.com en zocht naar gear waarmee ik veel beter het gewichtheffen kom uitoefenen. De oplossing heb ik gevonden in de lifting straps. Ik geloofde er eerst niet zo in dat deze straps mij zouden voorzien van comfort. Ik vond het maar een heel gedoe om eerst aan de slag te gaan met het omwikkelen van straps waarna ik pas kon gaan sporten. Maar dit viel me erg mee. De straps waren namelijk makkelijk om te wikkelen. Tijdens het sporten merk ik dat ik veel beter grip heb op de gewichten en dat ik ook veel fijner kan sporten. Ik ervaar comfort en gebruiksgemak. En na het sporten heb ik ook veel minder last van mijn polsen. Ik heb dankzij deze straps weer veel meer plezier in het gewichtheffen.

Related Post