Crosstrainer om thuis mee te trainen

Crosstrainers zijn niet meer weg te denken. Ze zijn niet alleen in iedere fitness te vinden, er is er altijd wel één in gebruik. De doelen waarvoor ze worden ingezet zijn dan ook divers. En trainen met een crosstrainer is voor iedereen; man of vrouw, jong of oud, beginner of gevorderde. In deze blog de mogelijkheden en wat er te bereiken is met trainen met de crosstrainer, en welke typen er zijn.

Afvallen met een crosstrainer

De crosstrainer is zeer effectief in te zetten als je vet wil verbranden oftewel af wil vallen. Aangezien we in dit gedeelte van de wereld alles in overvloed hebben, is overgewicht een probleem. En om gezondheidsproblemen te voorkomen is op een goede manier het lichaamsgewicht reduceren en in evenwicht houden van belang. Een zeer gezonde manier van afvallen is trainen met de crosstrainer. En dit om tal van redenen. Veel mensen proberen af te vallen door te gaan hardlopen of joggen. Door het landen op het voorste been tijdens het hardlopen of joggen komt er een veelvoud van het lichaamsgewicht op de knie en enkel. Aangezien de loper of jogger te zwaar is, is het een gigantische belasting voor het lichaam. Lelijke blessures liggen op de loer. Daarentegen krijgt het lichaam op de crosstrainer geen schokken te verwerken. De armen en benen bewegen heel geleidelijk, de kans op letsel of blessures is nihil. Het trainingsschema om af te vallen door te trainen op een crosstrainer is heel makkelijk; het is enkel de tijd. Dus hoe lang houd je het bewegen op de crosstrainer vol? Als het een vol uur is heb je meer verbrand als bij drie kwartier. Veel crosstrainers hebben als extra hulpmiddel allerlei meters. Hierover verder in deze blog.

Conditietraining met een crosstrainer

Gelijk met afvallen is trainen met de crosstrainer ook een effectieve manier om jezelf in conditie te brengen en te houden. Anders als op een hometrainer bewegen de armen mee, hierdoor gebruik je meer spieren, wat de cardio helpt. Evenals met het afvallen is de kans op letsel en blessures nihil waardoor je geen conditie verliest omdat iets met rust moet herstellen. Nu hebben veel crosstrainers de nodige meters waarmee je prestaties te meten zijn, en over het algemeen heeft een crosstrainer een regelbare weerstand. Bij het afvallen kan de calorieteller en de tijdmeting nuttig zijn, en soms de hartslagmeter. Maar bij conditietraining maak je weer meer gebruik van de hartslagmeter in combinatie met de timer en minder met de calorieteller. In conditie komen en dat zo te houden op hartslag gaat heel eenvoudig. Als je gaat trainen begin je op weinig weerstand, en stap voor stap zet je de weerstand hoger. Op een gegeven moment kom je op een weerstand dat de hartslag omhoog schiet. En op dat level ga je trainen. En dan is de vraag hoe lang houd je dat vol? Een moeilijkere methode is juist niet constant met dezelfde snelheid en weerstand de training te doen. Dan voer je de hartslag op tot een hoog punt, en dan doe je rustig aan. Hoe vaak kun jij die hartslag terug op dat hoge punt krijgen? Lukt dat tien keer, dan heb je een goede conditie!

Fitnessapparaat.nl

De crosstrainer tot nu toe omschreven is een beetje de gangbare. In een fitness heeft een crosstrainer een regelbare weerstand en wat meters. Er zijn modellen voor buiten die geen meters hebben, maar losse hartslagmeters zijn voordelig in de handel te koop. Mocht je besluiten om niet in een fitness te gaan trainen maar om een crosstrainer in huis te halen, kijk dan op fitnessapparaat.nl. En kan je de investering maken, dan is het te overwegen om voor een hele luxe te gaan. Luxe, maar ook dure crosstrainers, zijn middels bluetooth te linken aan de tablet. Daarmee kun je de trainingsprestaties in de gaten houden. Maar als extra is het mogelijk om virtueel door een gebied te crossen. Denk aan het laatste stuk van een Tour de France etappe of door een stad. Terwijl je tijdens het trainen naar het beeld kijkt doe je de oefening. Ongemerkt doe je meer omdat je afleiding hebt. En zo is trainen op een crosstrainer nooit saai, en verkrijg je die superconditie en slanke lijn. Nogmaals; zo’n crosstrainer is een hele investering. Omdat je geen abonnement voor de fitness nodig hebt als je zoiets thuis hebt, verdien je het wel terug door de jaren. Uiteindelijk is trainen met een crosstrainer, thuis of in een fitness, een aanrader. Crossen is een gezonde manier van bewegen en dit voor iedereen.

Related Post