Waarom je een roeitrainer moet aanschaffen

Roeitrainer

We leven in een hectische tijd waarbij menig een nog wel minder ruimte heeft om de gym te bezoeken.Dit heeft weer te doen met verschillende factoren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je volle dagtaak in combinatie met school het niet toelaten om ook nog de gym te bezoeken. Of soms draagt de zorg voor je kinderen en de voorbereidingen voor de volgende werkdag ertoe bij, dat je het uur van de gym niet haalt. Kortom, je bent gebrand op de tijd en vind het daarom een uitkomst om thuis aan de slag te gaan met trainen. Hoe fijn zou het niet zijn om over training equipment te beschikken dat niet alleen betaalbaar is, maar aan de andere kant ook makkelijk op te bergen is in elk hoekje van je woning of garage. Je zou graag middels een workout thuis, hetzelfde resultaat willen hebben zoals op de sportschool. Dit terwijl je op eigen tempo en wanneer je maar wilt, kunt werken aan het verkrijgen van je droomlichaam.

De roeitrainer

En daar heb je hem dan. De roeitrainer! Training equipment die je hele lichaam aan het werk zet. Natuurlijk wil je zoveel als mogelijk informatie over de roeitrainer zelf. Wat is die nou precies en hoe werkt die? Met de roeitrainer kun je flink aan de slag, vooral als het om cardio-oefeningen gaat. Het apparaat bestaat uit een lange staaf met aan het eind een soort stuurtje die je kunt vastpakken. Daarnaast zit er aan de lange staaf een stoeltje gemonteerd die voorzien is van wielen. Door het stuurtje vast te pakken en te trekken, beweegt het stoeltje opwaarts en neerwaarts. Zo wordt je in beweging gebracht.

Algehele impact van de roeitrainer

Zoals we dat eerder gezegd hebben, is de roeitrainer speciaal geschikt voor cardio-oefeningen die het gehele lichaam in beweging brengen. We denken daarbij aan de spieren van de kuiten, bovenbenen, de hamstring. Ook het bovenlichaam wordt onder druk gezet. Zo heeft dit trainingsapparaat ook invloed op de schouders, bovenarmen, onderarmen, de buik, de rug en de bilspieren.

Hoe pak je de roeitrainer het beste aan?

Ten eerste is het bij het trainen belangrijk om het tempo te kiezen waarbij je helemaal op je gemak bent. Je houdt dit tempo gedurende langere tijd aan waarna je stukje bij beetje aan het opvoeren bent. Het bloed wordt sneller naar het hart toe gepompt en komt sneller in omloop. Dit is niet alleen gezond voor je hart maar op deze manier ben je ook aardig wat calorieën aan het verbranden waardoor je afvalt en er spiermassa ontstaat.

Echter, om goed resultaat te boeken, zul je wel de technieken onder de knie moeten hebben. Zo zul je er al snel baat bij hebben en resultaten boeken. Er zijn op YouTube bijvoorbeeld vele video’s te zien. Zo kun je nagaan hoe je de oefeningen op een correcte manier kunt doen. Uiteraard leggen we je dit ook even kort uit: zit in een rechte houding op het stoeltje en pak het stuurtje vast. Houdt de lichtste stand aan en trek het stuurtje naar je toe. Herhaal deze stappen steeds weer. Het leuke van trainen met de roeitrainer is dat de oefening op een gegeven moment een stukje automatisme wordt. Hierdoor hoef je je er niet al te veel op te focussen en kun je andere dingen doen zoals kijken naar het journaal of luisteren naar de radio.

Ben jij iemand die over een dosis aan discipline beschikt en toch het liefst thuis aan het trainen bent? Je bent verder opzoek naar een all-in one trainer waarmee je simpel aan de slag kunt? Stop dan onmiddellijk je zoektocht. Je hebt hierbij de oplossing gevonden. Schaf nu je roeitrainer aan.

Related Post