10 tips voor vader en zoon uitjes

Vader zoon uitje

Als je als vader en zoon quality time met elkaar wilt hebben, dan wil je natuurlijk iets heel leuks samen doen! Maar misschien weet je simpelweg niet wat nou de beste keuze is. Hier zijn 10 tips voor de gezelligste vader en zoon uitjes.

Ga naar een sportwedstrijd

Als je als vader en zoon allebei supporter bent van dezelfde voetbalclub, dan is een sportwedstrijd bezoeken ideaal. Samen op de tribune met een biertje en een snack, het clublied uit volle borst meezingen en juichen om doelpunten (of de tegenstander uitjoelen). Als het uitje zo erg in de smaak valt, kan het zelfs iets leuks zijn om vaker samen te doen!

Naar een bierproeverij

Bier drinken is altijd gezellig om samen te doen, maar wat dacht je van een heuse bierproeverij? Drink samen speciaalbiertjes die je nog nooit hebt geproefd en klets heerlijk samen bij. Tegenwoordig hebben steeds meer cafés en restaurants een speciaal arrangement, zodat je naast de vele biertjes ook nog smakelijke borrelhapjes aangeboden krijgt.

Samen sporten

Alleen sporten kan soms ongezellig zijn, en daarom is samen sporten juist een ideaal uitje. Tussen het trainen met gewichten en het hardlopen door is er genoeg tijd voor een goed gesprek. Doe samen oefeningen om een sterkere band te creëren. Nadat je je samen in het zweet hebt gewerkt, ga je uitgerust en met een nog betere klik naar huis.

Scheuren over de kartbaan

Karten is niet voor niks het ideale vader en zoon uitje; je kunt tegen elkaar strijden, snelheid, actie en gegarandeerd veel plezier. Op de kartbaan is het heerlijk om samen je rij skills uit te testen en echt die adrenalinekick te krijgen. Fijn is dat je na afloop nog fijn samen iets kunt drinken en jullie coolste inhaalmanoeuvres uitgebreid besproken kunnen worden.

Naar een onbekende stad

Pak samen de trein of ga met de auto, en ga samen op ontdekkingstocht in eigen land. Hoewel iedere stad goed is, is het bezoeken van een grotere stad nog beter. Denk aan Amsterdam of Den Haag. Je hebt daar leuke toeristische attracties en genoeg cafés en restaurants. Samen struinen door onbekend gebied en tijd voor goede gesprekken, maakt dit tot een uitje waar je de hele dag zoet mee bent.

Ontsnappen uit een escaperoom

Laat samen jullie hersenen kraken, en kies voor een escaperoom! Los puzzels en raadsels op, en kijk hoe goed jullie samen kunnen werken. Nog leuker is een escaperoom met een spannend thema, om de druk nog meer te verhogen en samen achteraf te lachen om de paniek die er was bij dat ene raadsel. Kunnen jullie de tijdslimiet en de moeilijke opdrachten samen aan?

Maak elkaar in met paintballen

Wat is er nu stoerder dan samen gaan paintballen? Met een cool masker op en een pistool met verfballetjes, gaan jullie ervoor zorgen dat één van jullie tweeën aan het eind van het gevecht een geheel andere kleur heeft. Een aanrader is om buiten te paintballen, zodat je ook lekker buiten in de natuur bent. Wie heeft uiteindelijk de meeste balletjes raak geschoten?

Samen kamperen

Als je vlakbij een bos woont of erg graag in de natuur bent, dan is het leuk om samen te gaan kamperen. Zet een tent op, maak een vuurtje samen en rooster worstjes of marshmallows. Zeker als de avond valt kun je onder het genot van een biertje of wat whisky sterke verhalen met elkaar delen. Eén ding is zeker: door alle gezelligheid zal er niet veel worden geslapen…

Samen klussen

Geen bezitter van twee linkerhanden? Dan is het echt een aanrader om samen te klussen. Maak bijvoorbeeld een mooi houten meubelstuk, en geef je eventueel op voor een speciale cursus. Doordat je intensief samenwerkt, is er genoeg ruimte om ervaringen en tips met elkaar te delen. En wat zullen jullie trots zijn aan het einde, als jullie samen iets moois hebben gemaakt.

Een dag naar het strand

Samen naar het strand gaan kan zowel in de zomer als in de winter. Met mooi weer is het heerlijk om met z’n tweeën te liggen zonnen, biertjes te drinken en samen een potje strandvoetbal te spelen. Maar ook met minder goed weer is een verfrissende strandwandeling echt een aanrader. Ga samen strandjutten, en kom daarna bij met een warme drank om jullie vondsten te bespreken.

Related Post