Loopband voor een strak lijf

loopband

Een van de meest bekende fitnessapparaten die er is is de loopband. Met de loopband kun je van alles en nog wat trainen en ben je zeer gezond bezig. Een loopband heeft diverse voordelen. In principe zorgt het apparaat er gewoon voor dat je de mogelijkheid hebt te rennen of lopen, maar dan binnen. Dit kan natuurlijk erg handig zijn als je niet altijd tijd hebt om naar buiten te gaan voor je training, of hier simpelweg de mogelijkheid toe niet hebt. Hieronder vind je meer informatie over loopbanden.

De voordelen van een loopband

Zoals gezegd heeft een loopband talloze voordelen, vooral lichamelijk. Om te beginnen kun je door met enige regelmaat gebruik van de loopband te maken je conditie enorm verbeteren. Ook diverse spieren in je lichaam gaan aan de slag, waaronder je bovenbeenspieren, je kuiten en je buik. Verder is een loopband natuurlijk ook erg handig voor mensen die willen afvallen. Rennen verbrand immers veel calorieën. Een ander groot voordeel van een loopband is uiteraard het feit dat je voor een loopband niet naar buiten hoeft. In principe is de beweging die je op de loopband maakt hetzelfde als wanneer je een rondje gaat rennen in het park. Het is echter zo dat voor de meeste mensen de tijd om even op de loopband thuis te stappen eerder beschikbaar is dan de mogelijkheid het park in te gaan. Loopbanden bevinden zich overigens ook in alle fitnesscentra. Verder kun je door middel van een loopband ideaal je vooruitgang in de gaten houden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen de eerste dag 10 minuten, de tweede dag 11 minuten en de derde dag 12 minuten te rennen, maar je kunt er ook voor kiezen de eerste dag bijvoorbeeld 1500 calorieën te verbranden, de tweede dag 175 en de derde dag 200. Zo kun je voor jezelf ten alle tijden bepalen wat je prettiger vind. Daarnaast hoef je bij het gebruik maken van een loopband natuurlijk ook geen rekening te houden met goed of slecht weer, in tegenstelling tot een hardloopsessie buiten de deur.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een loopband?

Loopbanden kunnen erg verschillen van elkaar. Niet elke loopband is immers hetzelfde en heeft de zelfde specificaties. Zo zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden zou moeten worden bij de aanschaf van een loopband. Om te beginnen is het erg handig te kijken naar de breedte van het band zelf. Op de ene loopband is er sprake van een erg brede band, in tegenstelling tot de andere loopband die een relatief smalle band heeft. Veel mensen vinden een smalle band niet prettig. Kijk dus voor jezelf of je dit een belangrijke factor vind en let zo nodig op de afmetingen van de loopband. Verder is het goed om altijd even te kijken naar het maximale gewicht waarmee het apparaat belast kan worden. De meeste fitnessapparaten kunnen aardig wat aan, maar als je van jezelf weet dat je redelijk op gewicht bent kan het handig zijn toch een kijkje te nemen. Niet elke loopband is immers even stevig. Verder hebben loopbanden uiteraard maximumsnelheden. Als je zelf wel redelijk snel bent en er af en toe graag een sprintje uitgooit is het dus handig een loopband te nemen met een hoge maximumsnelheid. Mocht je de loopband vaak willen verplaatsen in huis kan het handig zijn te kiezen voor een variant die wat aan de lichte kant is. Als je er ook nog eens van plan bent mee te reizen kun je zelfs kijken naar een inklapbare loopband. Verder hebben loopbanden vaak programma’s. Als je zelf graag een programma uitkiest, probeer dan voor een loopband te gaan die hier ook redelijk wat keuze in biedt.

Onderhoud bij een loopband

Ook bij loopbanden kan er onderhoud bij kijken komen. Hoe beter er wordt omgegaan met het apparaat, hoe langer het uiteraard mee zal gaan. Wat voor onderhoud een loopband specifiek nodig zal hebben is voor het grootste deel afhankelijk van de kwaliteit van de loopband zelf. Naast het met enige regelmaat schoonmaken en het afstoffen van de loopband kunnen sommige loopbanden ook wel eens een siliconenspray nodig hebben. Loopbanden kunnen bijvoorbeeld slijten. Wanneer de onderkant van een loopband niet goed onderhouden is kan dit met de tijd zorgen voor een minder stabiel apparaat. Onderhoud kan vaak even wat tijd en moeite kosten, maar is wel van cruciaal belang als je wilt dat het apparaat zo lang mogelijk mee kan.

Related Post