Staafmixer, onmisbaar in de keuken

Staafmixer soep maken

Een goed uitgeruste keuken is niet compleet zonder een hoogwaardige staafmixer. Hiermee kun je als bij toverslag menig lekker gerecht bereiden. Bijvoorbeeld geweldige crèmesoepen door het pureren van gekookte groenten. Ook gezonde smoothies, zelfgemaakte babyvoeding, heerlijke sauzen, milkshakes en nog veel meer. Voordat je een beslissing neemt en een staafmixer koopt, moet je een overzicht krijgen van toestellen waarop je echt kunt vertrouwen en welke mixer het meest geschikt is voor jouw behoeften.

De beste koop van 2020: Bosch ErgoMixx Style

Met de Bosch ErgoMixx Style MS6CM6155 staafmixer krijgt je een toestel met een vermogen van 1000 watt. Vergelijkbare staafmixers hebben een gemiddelde van 300-350 watt, wat voldoende is voor het eenvoudig mengen van zachte producten. Als er echter appels, noten of diepvriesfruit en -groenten worden gebruikt, bereiken deze apparaten snel hun grenzen.

Niet met deze staafmixer met 12 snelheidsniveaus plus een turbofunctie. Hij is uitgerust met het vernieuwende 4-messensysteem “QuattroBlade”. De roestvrije stalen messen zijn speciaal gehard om zelfs om zelfs diepvriesproducten moeiteloos te pureren, te mengen en te hakken. Dankzij het ergonomisch gevormde en anti-sliphandvat ligt hij bijzonder goed in de hand. Door het lichte gewicht van 998 gram kan hij moeiteloos vastgehouden worden. De grote knoppen op het soft-touch handstuk zijn bijzonder praktisch. Ze maken het ook mogelijk om de blender-bevestiging van het handstuk te verwijderen. Daardoor is deze gemakkelijker te reinigen.

Bosch heeft ook vooruit gedacht met de blender kruik en deze iets hoger ontworpen dan gebruikelijk, zodat ze ook dienst doet als spatbescherming. Bij de aankoop van een staafmixer moet je er ook voor zorgen dat de staaf gemaakt is van roestvrij staal, omdat dit veel duurzamer is dan plastic. De Bosch staafmixer heeft zo’n roestvrijstalen opzetstuk.

De MultiQuick 5 Vario van Braun: een allrounder

Met de handmixer MultiQuick 5 Vario MQ 5035 van Braun haal je een uitstekend keukentoestel in huis. Vooral als je op zoek bent naar een praktische allrounder. Hij kan kruiden pureren, hakken, of schuimcrème en desserts maken. Afhankelijk van de functies ontvang je een extra kan met een inhoud van 500 ml., een roestvrijstalen garde en een meng- of pureer-beker van 600 ml.

Met de Braun MQ 5035 kun je kiezen uit 21 snelheidsniveaus. Je kunt die makkelijk met een hand verstellen via een draaiknop op het handvat. Als je wilt dat het snel maar toch goed is, is er de extra turbo-knop.

Braun’s gepatenteerde PowerBell techniek biedt praktische bescherming tegen spatten door de vormen en de scherpe en precieze messen. Hiermee bereik je een zeer gelijkmatig mengresultaat. Met het extra mes kun je zelfs vlees tot gehakt verwerken. De MQ 5035 kan ook grotere, harde of bevroren stukken moeiteloos verwerken door de scherpe messen en de professionele 750 watt. Een echt aan te bevelen keukenapparaat met een goede prijs-prestatieverhouding.

Waarop je moet letten bij de aankoop van een staafmixer

Een staafmixer kan meer dan de mensen denken. Je moet wel denken aan een paar punten bij de aankoop. Anders blijft het bij de pure functies van het pureren van zachte producten. Maar zoals bij alle elektrotoestellen heb je een ruime keuze bij het zoeken naar een staafmixer.

Hoeveel watt moet een staafmixer hebben

Het wattage is een doorslaggevende voorwaarde voor de keuze van een staafmixer. Goedkope apparaten, bijvoorbeeld van discounters, hebben een maximum wattage van 150-350. De mixers die hier voorgesteld worden hebben een wattage van meer dan 500 Watt.

Hoe belangrijk zijn de bladen van een staafmixer

Ook hier zijn er verschillen in hardheid, vorm en kwaliteit. Roestvrijstalen messen die een speciaal uithardingsproces hebben ondergaan, zijn meest geschikt. Ze zijn bijzonder scherp, stabiel en duurzaam. Bij zeer goedkope modellen gaan de bladen snel kapot. Ook het aantal en de indeling is belangrijk. Hoe minder bladen, hoe grover het resultaat. Sommige modellen zijn maar met twee bladen uitgerust, beter zijn die met minstens drie of vier bladen.

Ideeën voor je nieuwe staafmixer

 • gezonde smoothies van alle soorten
 • eiwit kloppen
 • sauzen mixen
 • eiergerechten
 • pesto
 • crèmesoepen
 • desserts, zoals sorbets of crème desserts
 • dips (guacamole, mayonaise, enzovoort)
 • gemalen vlees
 • schuimmelk voor je koffie
 • cocktails
 • taartdeeg

Related Post