ING hypotheek

Huis kopen hypotheek

De ING is een prima partij voor je hypotheek. Veel mensen kijken bij een hypotheek eerst naar de hoogte van de rente die je betaalt, en dat is ook begrijpelijk. Het gaat echter om meer, zoals diverse hypotheekvoorwaarden. De ING biedt je ook nog eens een aantal extra’s.

Waarom een hypotheek

Je gaat op zoek naar een hypotheek als je een huis gaat kopen. De reden is simpel: in de meeste gevallen heb je niet genoeg spaargeld om dit helemaal zelf te betalen. Dus ga je naar een partij die jou geld wil lenen, meestal een bank dus. Die bank is daartoe bereid omdat zij jouw huis als onderpand kan gebruiken. Door het afsluiten van een hypotheek ga je een langlopende verplichting aan, waarbij je meestal tien, twintig of dertig jaar aan elkaar gebonden bent. Dat is precies de reden waarom de hypotheekvoorwaarden zo belangrijk zijn.

Gratis oriënterend gesprek

Bij de ING maak je makkelijk online een afspraak voor een eerste oriënterend gesprek. Dit gesprek is gratis. In een volgend hypotheekadviesgesprek wordt niet alleen gekeken naar jouw situatie van nu, maar ook naar jouw toekomst. Natuurlijk voer je dit voor jou zo belangrijke gesprek met een deskundig hypotheekadviseur en krijg je een advies op maat. Voor dit gesprek betaal je een vaste prijs.

Welke hypotheek past bij jou?

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en jouw wensen, zullen in jouw hypotheekgesprekken verschillende mogelijkheden voorbij komen. Natuurlijk zullen de annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek besproken worden. Maar wellicht is bijvoorbeeld een bankspaarhypotheek ook een mogelijkheid.

Mobiel Bankieren App

Een hypotheek van de ING biedt jou het gemak van de ING Mobiel Bankieren App. Daarin kan je op elk moment zien hoe jouw hypotheek er voor staat, bijvoorbeeld qua hypotheekafschrijvingen en restantschuld.

Woondiensten

Als hypotheekbank is de ING een kei in het ontzorgen. Zeker als je voor het eerst een huis koopt, komt er erg veel op je af. Maar ook als het niet je eerste huis is, valt er veel uit te zoeken en te regelen. In dat geval kunnen de woondiensten van de ING uitkomst bieden. Als je dat wil, kan de ING jou helpen met het zoeken van een notaris en een taxatie regelen. Uiteraard staan hun specialisten ook voor je klaar om je in financieel opzicht uitgebreid te adviseren.

Voor de huizenkoper

Wil je een huis kopen? De ING helpt je aan een aankoopmakelaar. Daarnaast kan je gebruik maken van een NVM zoekopdracht, waardoor je nieuwe woningen als eerste gemeld krijgt. Als je een bod wil uitbrengen, helpt de woningwaarde indicator je bij het bepalen van een realistisch bod. Via de ING kan je ook een taxatieservice aanvragen. Binnen vijf werkdagen heb je het taxatierapport binnen. Tot slot biedt de ING je een bouwtechnische keuring tegen een vaste prijs en een opleveringskeuring.

Voor de verkoper

De ING denkt ook mee met de verkoper, handig als je je huis weer gaat verkopen. De verkoopmakelaar is een handige adviseur. De woningwaarde indicatie biedt jou een hulp bij het vaststellen van de woningwaarde en dus ook de vraagprijs. Het verplichte energielabel vraag je ook handig aan via de ING. Tot slot kan je ook als verkoper gebruik maken van de notarisservice, ook tegen een vast bedrag per akte.

Hypotheekcoach

De ING is er niet alleen voor jou als je een hypotheek wil afsluiten. De ING is er ook voor je als je wat tegenslag hebt en dat financiële consequenties heeft. Denk hierbij aan je baan kwijtraken of als je gaat scheiden. De ING Hypotheekcoach kijkt dan samen met jou naar een goeie oplossing voor je lopende hypoheek. Eventueel verwijst hij je door naar een samenwerkingspartner. Zo kan de ING je direct in contact brengen met een loopbaancoach of een scheidingsbemiddelaar.

Related Post