Jacob Cohen Jeans; uniek uit Italië

Jacob Cohen broeken

In dit artikel bespreken we het merk Jacob Cohen. Jacob Cohen is een merk dat vooral bekend staat om haar Italiaanse jeans, ze maakt gebruikt van de allerbeste materialen, en perfectie is volgens velen onbereikbaar, maar zij komt hier toch wel redelijk dichtbij.

Het Italiaanse merk heeft dus met name de focus gelegd op het produceren van jeans. Deze zijn handgemaakt in Italië. De stoffen die Jacob Cohen gebruikt zijn van uitstekend goede kwaliteit, en het draagcomfort is dan ook extreem hoog. Het Italiaanse modemerk combineert details van de herenmode, met jeansdetails. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruikte riem lusje, dit is een detail dat echte herenmode typeert, en de chain waarmee het stikwerk voor de naden is gedaan, is dan weer een echt denim detail. De kettingsteek, ofwel de chain stitch, is een veel sterkere steek dan de gewone enkele steek. Om deze steek te maken zijn echter speciale machines nodig.

Jacob Cohen is zich sinds 2003 gaan focussen op de luxere kwaliteit, het is een echt familiebedrijf. De hoogwaardige materialen van goede kwaliteit staan dan ook erg hoog in het vaandel. Ook zijn voor hen de goede pasvormen, en de echte handgemaakte details ook van groot belang. Ieder merk heeft natuurlijk iconische jeans, zo ook Jacob Cohen. Je kunt deze herkennen aan de zilveren knopen, de geparfumeerde stof, de gekleurde labels gemaakt van paardenhaar en de kettingsteek die langs de naden loopt.
De jeans van Cohen worden vaak in één lengtemaat gemaakt, dat betekent dus ook vaak dat de jeans voor de klant op maat gemaakt dienen te worden. De broekspijpen zijn altijd afgewerkt met de kettingsteek, en zoals al eerder benoemd, dit vereist speciaal materiaal.
Er zijn een aantal verschillende modellen. Wanneer je een broek van Jacob Cohen wenst te hebben, dan moet je als klant ook precies weten welk model je wilt hebben. De voornaamst voorkomende, en meest populaire jeans van Cohen zijn 613,620, 622, en 688. We hebben ze hieronder even kort voor je toegelicht.

De 613 heeft steekzakken aan de voorkant, dit is het meest opvallende detail van het model. Dit is het enige model dat zakken van deze aard in de broek heeft zitten. De broek heeft tevens een slim fit, dit zorgt ervoor dat de jeans altijd mooi aansluit om je enkel. De jeans heeft een lage knoopsluiting. Het model is ook nog eens in verschillende materialen te krijgen. Namelijk van wol als denim, maar hij is ook te krijgen in een mixvorm van katoen en elastan.

De pasvorm van de 620 is dan weer iets relaxter. Dit is een regular-fit jeans met 5 pockets. De jeans valt dus wijder om de benen, en is ook aan de onderzijde dus een stuk wijder dan de reguliere modellen. De boek heeft een normale taillehoogte. De jeans zijn vooral goed voor mensen die houden van comfort en ruimte.

De 622 heeft veel weg van de 613. Het sluit goed aan de benen en heeft een lange taille, net als de 613. Dit is tevens ook een 5 pocket jeans, en dat is dan weer een groot verschil ten opzichte van de 613, dit model heeft ook een steekzakken aan de voorkant.

Tot slot hebben we de 688, dit is een model dat zich wel echt onderscheid van de andere modellen. De jeans heeft namelijk een slim pasvorm, dit zorgt ervoor dat deze mooi aansluit om het been, maar de taille is hoger. Aan de achter kant van de jeans is dit voornamelijk erg goed zichtbaar. Aan de voorkant lijkt deze tevens wel normaal. De jeans heeft extra ruimte aan de bovenbenen en kan worden afgesloten middels een knoopsluiting.

Jacob Cohen is een zeer gewaardeerd merk en staat dus vooral bekend om haar jeans. Deze zijn handgemaakt van hoogwaardig materiaal, dit geeft niet alleen extra kwaliteit, maar ook comfort, en het draag bij aan de stijlvolle look. De recensies zijn veelal positief, dit komt natuurlijk vooral door het feit dat de jeans geheel gemaakt kunnen worden naar jouw wensen, dus je hebt altijd wel iets dat bij jou past! pauw.com verkoopt veel van jeans van Cohen, het is zeker de moeite waard om überhaupt een kijkje te nemen!

Related Post